06 Jan 2021

Infosessie zonnepanelenproject Opwijk

In het voorjaar van 2021 willen we met Noordlicht in Opwijk ons tot nog toe grootste project realiseren: zo'n 100 zonnepanelen op de Sint-Annasite, het gebouw dat het commissariaat van de politie, de brandweer en de kunstacademie huisvest. Daarmee zal het hele gebouw grotendeel op groene stroom kunnen draaien.
 
Voor deze realisatie streven we naar een kapitaal van 50.000 euro. Elke Opwijkenaar kan mee investeren en zo mede-eigenaar worden van de zonnepaneleninstallatie door een of meerdere aandelen te kopen. De gemeente stelt het dak ter beschikking en koopt gedurende 20 jaar de geproduceerde elektriciteit. Zo bespaart de gemeente op de elektriciteitsfactuur en krijgen de coöperanten een mooi rendement. De installatie zal jaarlijks ruim 46.000 kWh aan zonnestroom produceren, het equivalent van 13 gezinnen, en op die manier jaar na jaar een uitstoot van 12 ton CO2 vermijden.
 
Digitale infoavond over dit project op dinsdag 2 februari 2021 van 20 tot 21u. Inschrijven kan via deze link:  https://www.opwijk.be/infoavond-zonnepanelen-sint-anna-inschrijven