17 Jun 2020

Noordlicht plaatst eerste zonnepanelen op kinderdagverblijf

Amper een half jaar na oprichting pakken wij uit met ons eerste project. Onder de radar waren er al langer gesprekken met de gemeente Zaventem en lieten wij ons oog vallen op het dak van het gemeentelijke kinderdagverblijf in de Diegemstraat.

Een installatie van 50 PV panelen en 16 KWp lijkt een haalbare kaart. Daarmee dekken wij de helft van het elektrische energieverbruik en vermijden we 3,9 ton CO2 uitstoot per jaar.

Het kinderdagverblijf is het hele jaar door in gebruik, ook tijdens de zonnige zomermaanden, waardoor naar verwachting de opbrengst van de zonnepanelen maximaal rechtstreeks zal worden benut.

Het schepencollege zette op 15 juni het licht op groen voor deze investering in duurzame lokale energieopwekking met burgerparticipatie. Het is de bedoeling dat de inwoners van Zaventem als eersten de kans krijgen hieraan deel te nemen.

Noordlicht zal gedurende twintig jaar zonnestroom leveren aan voorwaarden die een besparing opleveren voor de gemeente en een jaarlijks rendement voor alle coöperanten.

De zonnestroom moet al in het najaar de opvang van 50 Zaventemse peuters duurzaam ondersteunen.

Een tevreden voorzitter Tom Bosserez valt de eer te beurt dit project in goede banen te leiden: ‘Het ganse team van Noordlicht heeft dit project wekenlang voorbereid. Wij hopen dat we nog vele zonneprojecten mogen realiseren, dit is alvast een mooie start!’

Op vrijdag 26 juni om 19u organiseren wij hierover samen met de gemeente een online infoavond. Inschrijving via deze link of via 02 717 89 45 tijdens werkdagen 9-17u.