18 Dec 2019

Noordlicht in het nieuws

Daags na oprichting haalt Noordlicht al de krantenkoppen. Het Nieuwsblad kopt: ‘Burgercoöperatieve Noordlicht investeert in hernieuwbare energie in Noordrand’, wat op de website al meteen het predikaat ‘meest gelezen’ oplevert. Hetzelfde geluid is te horen in de kolommen van De Standaard, terwijl de regionale omroep Ringtv ervan maakt: ‘Inwoners uit dertien gemeenten investeren samen in hernieuwbare energie’.

Tijdens het weekend sijpelt het nieuws vooral door langs de webpagina’s en sociale media. Zogauw maandagmorgen de voltallige redacties weer op post zijn, belt prompt een ‘sympathieke juffrouw’ -aldus betrokkene- naar woordvoerder Freddy van Santfoort, die aan het werk is in Aalst. Of zij toch niet even snelsnel langs kan komen voor een diepgaand interview.

De afstand Vilvoorde-Aalst blijkt overbrugbaar en Freddy offert zijn lunchbreak op voor de eeuwige roem. Het resultaat van deze vliegende berichtgeving vind je hier.

Freddy van Santfoort uit Strombeek-Bever is ons communicatietalent. In het gewone leven ontwerpt hij informatica systemen, maar zijn grote passies zijn taal en de strijd tegen klimaatopwarming:

‘De zon, de wind, het water zijn van iedereen. Waarom olie en gas kopen in verre buitenlanden, wanneer we hier samen omgevingsenergie kunnen oogsten?’