20 Nov 2021

Noordlicht installeert zonnepanelen op ontmoetingsplek en co-housing De Okelaar in Wolvertem

In het voorjaar van 2022 installeert burgercoöperatie Noordlicht zonnepanelen op co-housing De Okelaar in Wolvertem (Meise).

De Okelaar is een woongemeenschap op de site van een voormalig klooster en kleuterschool, opgericht in 2012 en in verschillende stappen verbouwd tot een project met 23 wooneenheden voor gezinnen en alleenstaanden, van alle leeftijden, die enerzijds ieder hun privéwoonst hebben en anderzijds willen meewerken aan een gemeenschap, gebaseerd op drie pijlers: ecologisch, sociaal en spiritueel.

Met de PV-installatie werken we mee aan hun ultieme uitdaging: zelfvoorzienend zijn. De installatie is ontworpen om op termijn laadpalen en een batterij te kunnen voeden. In plaats van de overtollige energie te injecteren in het net zijn er plannen om die te gebruiken voor de verwarming van sanitair warm water die nu deels via een zonneboiler, deels via pellets gebeurd.

Het project omvat 60 PV-panelen, verdeeld over 2 daken, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 27 kWp, en zal ruim 23000 kWh per jaar produceren.