11 Dec 2019

Noordlicht opgericht

Op 12 december is de energiecoöperatie Noordlicht boven de doopvont gehouden bij notaris Charlotte Blockx in Machelen. Een groep inwoners uit Grimbergen en Zaventem heeft maandenlang gesleuteld aan statuten, nagedacht over projecten en een businessplan uitgewerkt. Doel is samen duurzame energie op te wekken in de noordrand rond Brussel.

De pioniers van het eerste uur zijn maatschappelijk werker, gepensioneerd ambtenaar, ICT-er of wetenschapper, jong en minder jong, de bezorgdheid om het klimaat en de wil er wat aan te willen doen heeft hen samengebracht. Zij wensen nu zoveel mogelijk inwoners uit de noordrand erbij te betrekken als vrijwilliger, sympathisant of cooperant.

Demphi Smeyers uit Grimbergen is maatschappelijk werker in Vilvoorde. Als PR-genius en event organizer legde ze deze historische gebeurtenis vast op de digitale pelicule:

‘Ik vind het krachtig wanneer mensen uit dezelfde gemeente samen komen om hun leefomgeving te verbeteren. Noordlicht is mijn eerste investering, na Jaren zoeken, in een goed, duurzaam en geloofwaardig project’