03 Apr 2024

Word mee eigenaar van zonnepanelen in Kampenhout

Burger-energiecoöperatie Noordlicht installeert binnenkort zonnepanelen op de gemeentelijke loods (Neerstraat) en op woonzorgcentrum Molenstee (tweede fase). Daarnaast loopt nog een studie voor een derde gebouw.

Als inwoner van Kampenhout kan je mee investeren in die zonnepanelen. Noordlicht organiseert daarover infoavonden op 29 en 30 april.

Inschrijven via https://www.kampenhout.be/infoavond-noordlicht

Beide projecten tellen samen ongeveer 350 zonnepanelen, goed voor een vermogen van 160 kWp en een jaarproductie die gelijk staat aan het jaarverbruik van 36 gezinnen. Daarmee vermijden we jaarlijks een uitstoot van 35 ton CO2. In 2021 installeerde Noordlicht al een eerste deel zonnepanelen op wzc Molenstee.

Dankzij de zonnepanelen kunnen deze gebouwen niet alleen instaan voor een groot deel van hun eigen gebruik, maar ook het overschot delen met andere gemeentelijke gebouwen via het zogenaamde titularisdelen.

Investeer mee

Voor deze projecten hoopt Noordlicht 200.000 euro aan burgerkapitaal op te halen. Elke Kampenhoutenaar kan dus mee investeren door één of meerdere aandelen van 250 euro te kopen. Zo word je mee eigenaar van de zonnepanelen.

https://www.kampenhout.be/noordlicht

Powerpresentatie infoavonden 29 & 30-04-2024